مصرف الکل در دوران بارداری؟ هر آنچیزی که باید شما بدانید
امروزه با رشد علم پزشکی و مطالعات متعددی که در حوزه های مختلف انجام می شود، حقایق و مطالبی که شاید در گذشته توجه چندانی به آنها نمی شد پر رنگ تر شده و حائز اهمیت شده اند. یکی از این حقایق تاثیر الکل در بارداری می باشد که سال ها است برای مادران و پزشکان موضوعی چالش برانگیز بوده است.
[wpforms id=”4024″]
در این مقاله خانم دکتر نرمین کریسانی متخصص زنان و جراح زیبایی به موضوع “مصرف الکل در دوران بارداری پرداخته است.
بررسی های انجام شده نشان می دهند که چگونه مصرف الکل در دوران بارداری می تواند بر رشد جنین یا حتی سلامت مادر تأثیر بگذارد.
این موضوع در حال حاضر به ویژه به دلیل گزارش های متناقض رسانه ها به یکی از حوزه های نگرانی بهداشت عمومی در جهان تبدیل شده است و همچنین نتایج این بررسی اهمیت پرهیز از مصرف الکل، به ویژه مصرف زیاد الکل، در دوران بارداری را برجسته می کند و شواهدی را ارائه می دهد که نشان میدهد که در واقع هیچ مقدار مطمئنی از الکل برای نوشیدن در دوران بارداری وجود ندارد.
مصرف الکل در دوران بارداری و تاثیرات آن
بر اساس مطالعات گسترده ای که شامل بیش از 10000 کودک 6 ماهه تا 14 ساله بود، محققان دریافتند که نوشیدن هر گونه الکل در دوران بارداری با مشکلات شناختی کودک مرتبط است و همچنین بر اساس سه مطالعه با کیفیت سطح بالا روی تقریباً 11900 کودک 9 ماهه تا 5 ساله نیز دریافتند که مصرف متوسط الکل در دوران بارداری با مشکلات رفتاری کودک نیز مرتبط است. در واقع باید گفت که یافته های این متاآنالیز از یافته های قبلی که نشان دهنده اثرات مضر نوشیدن زیاد الکل در دوران بارداری بر شناخت کودک می باشد، حمایت میکند.
تاثیرات مصرف الکل در دوران بارداری
همانگونه که در بخش قبل به آن اشاره شد، مصرف الکل در دوران بارداری می تواند اثرات سوئی را برای مادر و جنین به وجود آورد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
مصرف الکل در دوران بارداری مصرف الکل در دوران بارداری مصرف الکل در دوران بارداری مصرف الکل در دوران بارداری مصرف الکل در دوران بارداری
- مصرف الکل در دوران بارداری در سطوح پایین (یعنی کمتر از مقدار استاندارد برای نوشیدن روزانه) ممکن است احتمال مشکلات رفتاری کودک را افزایش دهد.
- هنگام نوشیدن، الکل قادر است از خون مادر و از طریق جفت به جنین او برسد.
- کبد نوزاد یکی از آخرین اندام هایی است که رشد می کند و تا مراحل بعدی بارداری بالغ نمی شود.
- کودک نمی تواند الکل را به خوبی پردازش کند و قرار گرفتن در معرض الکل می تواند به طور جدی بر رشد او تأثیر بگذارد.
- نوشیدن الکل در دوران بارداری خطر سقط جنین، زایمان زودرس و وزن کم نوزاد را افزایش می دهد. همچنین می تواند بر روی نوزاد پس از تولد تأثیر بگذارد.
- نوشیدن الکل در دوران بارداری می تواند کودک را برای ابتلا به یک بیماری جدی به نام اختلال طیف الکل جنینی مستعد نماید که می تواند مشکلاتی را در موارد زیر ایجاد کند:
- یادگیری و رفتار
- تاثیر سوء بر مفاصل، استخوان ها، ماهیچه ها و برخی از اندام ها
- مدیریت احساسات و توسعه مهارت های اجتماعی
- بیش فعالی و کنترل تکانه
- ارتباط، مانند مشکلات در گفتار
بنابراین یک مادر باردار باید آگاه باشد که هر چه بیشتر بنوشد احتمال خطر نیز بیشتر خواهد بود.
نحوه اجتناب از مصرف الکل در بارداری
باید گفت که در واقع دوری کامل از الکل در دوران بارداری آنقدرها هم که برخی افراد تصور می کنند سخت نخواهد بود. بسیاری از زنان در اوایل بارداری طعم الکل را از دست می دهند و اکثر آنها به محض اینکه بدانند باردار هستند یا زمانی که قصد باردار شدن دارند، الکل را ترک می کنند.
مصرف الکل در بارداری چه خطراتی دارد؟
مصرف الکل در بارداری دارای عوارض جدی و خطرناکی برای جنین است. مصرف مشروبات الکلی حتی به میزان خیلی کم هم ممکن است هم جنین و هم مادر باردار را در معرض خطرات جبران ناپذیری قرار دهد. مصرف الکل در بارداری می تواند با خطراتی مانند وزن کم نوزاد هنگام تولد، سندرم جنین الکلی، زایمان زودرس و یا سقط جنین همراه باشد. بنابراین در حال حاضر بهترین راه برای پیشگیری از ایجاد عوارض الکل در مادران باردار، عدم مصرف مشروبات الکلی است.
مصرف الکل در دوران بارداری مصرف الکل در دوران بارداری مصرف الکل در دوران بارداری مصرف الکل در دوران بارداری مصرف الکل در دوران بارداری
مصرف الکل در بارداری چگونه بر روی جنین تاثیر می گذارد؟
هنگام مصرف الکل در بارداری، الکل از طریق بند ناف به جنین منتقل می شود. کبد جنین یکی از آخرین اعضایی است که رشد می کند و تا مراحل پایانی بارداری، رشد آن ادامه می یابد. در نتیجه جنین نمی تواند الکل را پردازش و تصفیه کند و از این رو مصرف الکل در بارداری می تواند سبب ایجاد ناهنجاری جنین شود. مصرف الکل به خصوص در سه ماه اول بارداری می تواند ناهنجاری جنین ایجاد کند، هر چند که مصرف مشروبات الکلی پس از سه ماه اول بارداری نیز می تواند بر روی نوزاد متولد شده تاثیر داشته باشد.
عوارض مصرف الکل در بارداری:
از شایع ترین عوارض مصرف مشروبات الکلی در بارداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- زایمان زودرس: یکی از مهم ترین عوارض الکل در بارداری، زایمان زودرس است. به زایمان پیش از هفته 37 بارداری زایمان زودرس می گویند. زایمان زودرس می تواند مشکلات جدی در بدو تولد و پس از تولد برای جنین به همراه داشته باشد.
- ایجاد آسیب های مغزی در جنین: آسیب مغزی و ایجاد مشکل در رشد جنین، از دیگر انواع ناهنجاری جنین است که به دلیل مصرف الکل در بارداری ایجاد می گردد.
- نقایص مادرزادی: نقایص قلبی، مشکلات کلیوی و اختلالات شنوایی از مهمترین عوارض الکل هستند. نقص مادرزادی بیماری است که قبل از تولد نوزاد ایجاد می گردد. نقایص مادرزادی باعث تغییر در شکل و عملکرد یک یا چند ارگان بدن می شوند. نقایص مادرزادی می توانند سلامت کلی، رشد جسمی و عملکرد بدن نوزاد را تغییر دهند.
- کم بودن وزن جنین هنگام تولد: وزن کم جنین هنگام تولد، یکی دیگر از عوارض الکل در بارداری است.
- سقط جنین: به مرگ داخل رحمی جنین پیش از هفته 20 بارداری، سقط جنین گفته می شود. سقط جنین یکی از عوارض مصرف مشروبات الکلی در بارداری است.
- مرده زایی: مرده زایی یا مرگ جنین در رحم، به شرایطی اطلاق می گردد که جنین فاقد حیات بعد از هفته 20 بارداری به دنیا بیاید. مرده زایی نیز از دیگر عوارض الکل در بارداری محسوب می شود.
- سندرم جنین الکلی (FASD): یکی از عارضه های بسیار مهم که در اثر مصرف الکل در بارداری ایجاد می شود، بیماری جدی به نام سندرم جنین الکلی است.
[random-posts]
کودکان مبتلا به سندرم جنین الکلی ممکن است طیف وسیعی از مشکلات ذهنی و جسمی را داشته باشند که عبارتند از:
- وجود ویژگی های غیر طبیعی در صورت مانند برجستگی صاف بین بینی و لب فوقانی؛
- کوچک بودن سر؛
- قد کوتاه تر از حد متوسط؛
- وزن پایین؛
- بیش فعالی؛
- حافظه ضعیف؛
- قدرت توجه پایین؛
- اختلال در یادگیری دروس (خصوصا درس ریاضی)؛
- ناتوانی در یادگیری؛
- تاخیر در گفتار و صحبت کردن؛
- ناتوانی ذهنی یا ضریب هوشی پایین (IQ پایین)؛
- داشتن مشکلات خواب و مکیدن؛
- وجود مشکلات بینایی و شنوایی؛
- مشکلات قلبی، ریوی و کلیوی.
چگونه می توان از مصرف الکل در بارداری اجتناب کرد؟
شاید تصور پرهیز از مصرف الکل به صورت کامل در دوران بارداری، برای بسیاری از زنان دشوار باشد. بسیاری از خانم ها به محض آگاهی از بارداری و یا در مرحله اقدام به بارداری، مصرف الکل را ترک می نمایند اما بعضی دیگر از خانم ها در مراحل اولیه بارداری، از مصرف الکل اجتناب می کنند. این افراد نباید نگران باشند، زیرا ممکن است الکل تاثیر کمتری بر روی جنین آن ها داشته باشد. نکات زیر به مادران کمک می کند تا از مصرف الکل در بارداری خودداری نمایند:
- مشروبات الکلی باید با نوشیدنی های دیگر از قبیل آب میوه و آب جایگزین شوند؛
- خانم ها بهتر است از حضور در مکان هایی که در آن ها الکل مصرف می شود، خودداری نمایند؛
- در محل زندگی خانم، نباید الکل وجود داشته باشد؛
- مادر باردار باید به خانواده و نزدیکان خود بگوید که در دوران بارداری الکل نمی نوشد و در صورت لزوم از آن ها کمک بخواهد؛
- در صورتی که خانم باردار برای قطع مصرف الکل در بارداری نیاز به کمک داشته باشد، می تواند در این مورد با پزشک خود مشورت کرده یا به کلینیک های ترک الکل مراجعه نماید.
مصرف الکل در دوران بارداری مصرف الکل در دوران بارداری مصرف الکل در دوران بارداری مصرف الکل در دوران بارداری مصرف الکل در دوران بارداری
مصرف چه مقدار الکل در بارداری خطرناک است؟
مقدار مطمئنی از نوشیدن هر نوع مشروبات الکلی در طول دوران بارداری وجود ندارد.
آیا مصرف الکل توسط همسر بیمار در دوران بارداری بر روی جنین تاثیر می گذارد؟
سندرم جنین الکلی و سایر عوارض مرتبط با مصرف الکل، در طول دوران بارداری ایجاد می شوند. تحقیقات نشان داده اند که مصرف الكل باعث کاهش حرکات اسپرم، بد شكلي آن، همچنین شكست DNA اسپرم و در کل کاهش کیفیت اسپرم می گردد که در نتیجه سبب كاهش قدرت باروري در مردان و یا در صورت بارداری، موجب کاهش کیفیت جنین حاصل از آن و حتی افزایش احتمال سقط جنین مي شود.
در پایان
همانطور که در متن مقاله به آن اشاره شد، مصرف الکل در دوران بارداری می تواند باعث نقص های مادرزادی و ناتوانی های رشدی در جنین شود که در مجموع به عنوان اختلالات طیف الکل جنینی شناخته می شوند. همچنین این امر می تواند موجب بروز سایر مشکلات بارداری مانند سقط جنین، مرده زایی و نارس بودن شود.
بنابراین باید گفت زنانی که پس از مصرف مشروبات الکلی متوجه بارداری خود می شوند، باید از نوشیدن بیشتر الکل خودداری کنند اما با این حال، آنها نباید بی جهت نگران باشند، زیرا در صورت قطع مصرف احتمال ابتلا و آسیب به نوزادشان کم است.
مصرف الکل در دوران بارداری مصرف الکل در دوران بارداری مصرف الکل در دوران بارداری مصرف الکل در دوران بارداری مصرف الکل در دوران بارداری مصرف الکل در دوران بارداری مصرف الکل در دوران بارداری
سوالات پرتکرار شما عزیزان
آیا لابیاپلاستی به بکارت آسیب می زند؟
آیا پس از لابیاپلاستی، در صورت بارداری یا زایمان لابیاها به فرم قبل برمی گردند؟
آیا در طی بارداری یا همزمان با زایمان می توان لابیاپلاستی انجام داد؟
چرا زنان به دنبال هزینه جراحی لابیاپلاستی با لیزر هستند؟
آیا هزینه جراحی لابیاپلاستی با لیزر سبب کاهش حس جنسی می شود؟
هزینه لابیاپلاستی چقدر است؟
میخواهم نمونه کار قبل و بعد عمل لابیاپلاستی را ببینم؟
آیا بیمه ها هزینه های لابیاپلاستی را پوشش می دهند؟
آیا جراحی ناحیه تناسلی درد دارد؟
آیا این عمل برای روشن سازی ناحیه تناسلی هم مفید است؟
بعد از عمل لابیاپلاستی چند جلسه ویزیت نیاز هست؟
آیا انتخاب روش لیزر یا جراحی به سلیقه و نظر متقاضی عمل است؟
من شهرستان هستم و میخواهم فقط یکبار برای عمل بیام،امکانش هست؟
عوارض لابیاپلاستی چیست؟
آیا دکتر کریسانی خدمات درمانی نیز ارائه می نمایند؟
برای دریافت نوبت از خانم دکتر کریسانی از طریق زیر اقدام نمایید.
آدرس: گیشا، نبش خیابان بیست و پنجم (ایزدی) ، پلاک ۳۲۸، طبقه سوم، واحد 10
تلفن های مطب: 09107661244 – 02188484081 | نوبت آنلاین
[wpforms id=”4024″]