• 09107661244 | 02188484081
  • info@drkarisani.com

هموروئید

هموروئید

هموروئید

هموروئید؟ هر آن‌چیزی که باید شما بدانید

هموروئید یا HEM-uh-roids در واقع سیاهرگ‌ های متورم مقعد و پایین رکتوم هستند که تقریباً شبیه به رگ‌های واریسی می باشند. هموروئید می تواند در داخل راست روده یا بواسیر داخلی و یا زیر پوست اطراف مقعد یا بواسیر خارجی ایجاد شود.

در این مقاله خانم دکتر نرمین کریسانی متخصص زنان و جراح زیبایی به موضوع “هموروئید” پرداخته است.

هموروئید یا HEM-uh-roids در واقع سیاهرگ‌ های متورم مقعد و پایین رکتوم هستند که تقریباً شبیه به رگ‌های واریسی می باشند. هموروئید می تواند در داخل راست روده یا بواسیر داخلی و یا زیر پوست اطراف مقعد یا بواسیر خارجی ایجاد شود.

لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.

طبق تحقیقات از هر چهار بزرگسال تقریباً سه نفر هر از گاهی به هموروئید مبتلا می شوند. هموروئید دلایل مختلفی دارد، اما اغلب علت بروز آن ناشناخته است. خوشبختانه امروزه گزینه های موثری برای درمان هموروئید در دسترس است. بسیاری از افراد با درمان های خانگی و تغییر شیوه زندگی تسکین می یابند.

ما در این مقاله سعی داریم به بررسی بیماری هموروئید پرداخته و موارد متعددی را در مورد آن ارائه نمائیم.

هموروئید

علائم هموروئید

بطور کلی علائم و نشانه های هموروئید معمولاً به نوع هموروئید بستگی دارد. اما هر دو حالت هموروئید خارجی و داخلی دارای علائم شایع و عمومی هستند که در ادامه آنها را شرح خواهیم داد:

علائم هموروئید خارجی

بطور کلی افرادی که از هموروئید خارجی رنج می برند، علائم زیر را گزارش کرده اند:

  • خارش یا سوزش در ناحیه مقعد
  • درد یا ناراحتی در مقعد و اطراف آن
  • تورم در اطراف مقعد
  • خون ریزی

علائم هموروئید داخلی

هموروئید داخلی در داخل راست روده قرار دارد و معمولاً نمی توان آن را دید یا احساس نمود و اغلب به ندرت باعث ناراحتی می شوند. اما زور زدن یا تحریک در هنگام دفع مدفوع می تواندموجب بروز خونریزی بدون درد در هنگام اجابت مزاج شود. در این حالت ممکن است فرد متوجه وجود مقادیر کمی خون قرمز روشن روی دستمال توالت یا داخل توالت شود و یا بواسیر، برای عبور از دهانه مقعد که منجر به درد و سوزش می شود.

تشخیص هموروئید

پزشک  ممکن است بتواند هموروئید خارجی را ببیند اما تشخیص هموروئید داخلی ممکن است شامل معاینه مجرای مقعد و رکتوم باشد.

معاینه دیجیتال :

در این نوع معاینه، پزشک با استفاده از دستکش، یک انگشت را که به روغن آغشته شده، وارد راست روده بیمار می کند. او به هر چیز غیرعادی که احساس کند شک کرده و آن را بررسی می کند.

بازرسی بصری:

 از آنجایی که هموروئید داخلی اغلب آنقدر نرم است که در طول معاینه رکتوم احساس نمی شود، پزشک ممکن است قسمت پایینی روده بزرگ و راست روده بیمار را با آنوسکوپ، پروکتوسکوپ یا سیگموئیدوسکوپ بررسی کند.

همچنین پزشک ممکن است در صورت مشاهده موارد زیر بخواهد کل روده را با استفاده از کولونوسکوپی معاینه کند:

علائم و نشانه‌های بیمارحاکی از آن است که ممکن است بیماری دستگاه گوارش دیگری در کار باشد.

بیمار عوامل خطر سرطان کولورکتال را داشته باشد.

هموروئید

درمان هموروئید

بطور کلی می توان هموروئید را بصورت خانگی درمان نمود. اما در شرایط خاص ممکن است بیمار به دارو تراپی و یا حتی عمل جراحی نیز نیاز پیدا کند. در ادامه به بررسی روش های درمان هموروئید خواهیم پرداخت.

درمان خانگی هموروئید

اغلب می توان درد خفیف، تورم و التهاب هموروئید را با درمان های خانگی زیر تسکین داد.

  • مصرف غذاهای پر فیبر، بیشتر میوه ها، سبزیجات و غلات کامل می توانند بسیار موثر باشند. مصرف این مواد غذایی مدفوع را نرم می کند و حجم آن را افزایش می دهد، که به بیمار کمک می کند از فشاری که می تواند علائم بواسیر موجود را بدتر کند، اجتناب کند.
  • استفاده از ذرمان های موضعی مانند استفاده از کرم یا شیاف هموروئید بدون نسخه حاوی هیدروکورتیزون نیز می تواند در کاهش علائم بیمار موثر باشد.
  • نشستن در یک حمام آب گرم به طور منظم نیز یکی دیگر از روش های موثر است. برای این کار باید بیمار ناحیه مقعد خود را دو تا سه بار در روز به مدت 10 تا 15 دقیقه در آب گرم ساده خیس کند.
  • مصرف مسکن های خوراکی مانند استامینوفن آسپرین یا ایبوپروفن می تواند به طور موقت برای کمک به تسکین ناراحتی کمک نماید.

درمان با داروها

اگر بواسیر بیمار فقط ناراحتی خفیفی ایجاد می کند، پزشک ممکن است کرم ها، پمادها، شیاف ها یا پدهای بدون نسخه را پیشنهاد دهد. این محصولات حاوی موادی مانند هیدروکورتیزون و لیدوکائین هستند که می توانند به طور موقت درد و خارش را تسکین دهند. البته استفاده از کرم‌های استروئیدی بدون نسخه برای بیش از یک هفته می‌تواند پوست بدن بیمار را نازک کند.

درمان با جراحی

تنها درصد کمی از افراد مبتلا به هموروئید نیاز به جراحی دارند. با این حال، اگر سایر روش‌ها موفقیت‌آمیز نبودند یا هموروئید بیمار بزرگ یا گسترده بود، پزشک ممکن است یکی از موارد زیر را توصیه کند:

  • برداشتن هموروئید یا هموروئیدکتومی
  • هموروئیدوپکسی
هموروئید

در پایان

بطور کلی ممکن است افراد بسیار زیادی هموروئید را بصورت مزمن یا دوره ای تجربه نمایند. اگر فردی در حین اجابت مزاج خونریزی داشت و پس از یک هفته مراقبت در منزل بهبودی پیدا نکرد باید با پزشک صحبت کند. در حال حاضر روش های متعددی برای درمان هموروئید وجود دارد که پزشک با توجه به شدت بیماری و شرایط بیمار روش مناسبی را ارائه خواهد داد.

برای دریافت نوبت از خانم دکتر کریسانی از طریق زیر اقدام نمایید.

آدرس: گیشا، نبش خیابان بیست و پنجم (ایزدی) ، پلاک ۳۲۸، طبقه سوم، واحد 10

تلفن های مطب: 0910766124402188484081 مسیریابی:Waze گوگل مپ:

مطلب قبلی
منوراژی
مطلب بعدی
واکسن در بارداری