Karisani Maghale

عقب انداختن پریود با نورتیسترون

عقب انداختن پریود با نورتیسترون؟ هر آن‌چیزی که باید شما بدانید

دوره های پریودی و قاعدگی در واقع بخش طبیعی و البته سالمی از زندگی یک زن هستند، اما گاهی مواقعی مانند یک مسافرت از پیش تعیین شده، مراتسم ازدواج و …، وجود دارد که همه ما آرزو می‌کنیم ای کاش این پریودها فرا نرسند.

در این مقاله خانم دکتر نرمین کریسانی متخصص زنان و جراح زیبایی به موضوع “عقب انداختن پریود با نورتیسترون” پرداخته است.

دوره های پریودی و قاعدگی در واقع بخش طبیعی و البته سالمی از زندگی یک زن هستند، اما گاهی مواقعی مانند یک مسافرت از پیش تعیین شده، مراتسم ازدواج و …، وجود دارد که همه ما آرزو می‌کنیم ای کاش این پریودها فرا نرسند.

بطور کلی باید گفت که راه های مختلفی برای به تاخیر انداختن پریود برای این دوران یا رویدادهای خاص وجود دارد که از جمله رایج ترین آنها می توان به مصرف دارویی اشاره نمود. اما آیا واقعاً این کار ایمن و بدون است؟

عقب انداختن پریود با نورتیسترون
عقب انداختن پریود با نورتیسترون

نورتیسترون و نحوه مصرف آن

نورتیسترون در واقع یک پروژسترون مصنوعی است که شبیه هورمون پروژسترونی است که بدن به طور طبیعی آن را تولید می کند. در طول چرخه قاعدگی، سطح هورمون پروژسترون کاهش یافته که باعث می ‌شود پوشش رحم ریزش کند و عادت ماهانه رخ دهد، بنابراین می توان ا سطح پروژسترون را با مصرف نورتیسترون  در تمام مدت بالا نگه داشت و از بروز قاعدگی جلوگیری نمود.

پزشکان متخصص معتقد هستند که نورتیسترون سال ها است که توسط افراد مختلف برای عقب انداختن دوره پریود استفاده می شود و به نوعی بی خطر است و می تواند گزینه مناسبی برای این کار باشد.

نحوه مصرف نورتیسترون

این دارو باید از سه روز قبل از پریود شدن مصرف شود و در مجموع تا 20 روز، باید سه بار در روز و هر بار یک قرص مصرف شود. این کار باعث تاخیر در قاعدگی برای این مدت می شود و اغلب باید دو تا چهار روز پس از قطع مصرف قرص ها، خونریزی فرد شروع شود.

عقب انداختن پریود با نورتیسترون
عقب انداختن پریود با نورتیسترون

عوارض جانبی نورتیسترون

استفاده نورتیسترون به دفعات محدود و به ندرت، برای اکثر خانم ها بی خطر است، اما استفاده از آن برای به تاخیر انداختن پریود به طور منظم توصیه نمی شود و می تواند خطراتی را برای فرد به همراه بیاورد.

همچنین مصرف این دارو ممکن است برخی از عوارض جانبی مرتبط با آن را در برخی افراد ایجاد نماید. از جمله مهمترین عوارض شایع این دارو می توان به موارد زیر اشاره نمود:

تغییر در خلق و خوی

آکنه

حساسیت سینه ها

احتباس مایعات

کاهش میل جنسی

توجه به این نکته مهم است که میزان عملکرد نورتیسترون در بین زنان متفاوت است. همچنین این یک روش پیشگیری از بارداری نیست و در حین مصرف آن همچنان باید با استفاده از روش دیگری مانند کاندوم برای جلوگیری از بارداری محافظت شود.

کسانی که نباید از نورتیسترون استفاده کنند

پزشکان معتقد هستند که مصرف نورتیسترون برای اکثر زنان سالم بی خطر است اما این دارو برای زنانی که از تومورهای کبدی، سرطان سینه، سابقه زردی در دوران بارداری و بیماری عروقی شدید رنج می برند، نباید استفاده شود.

همچنین افرادی که باردار هستند یا به آن شک دارند، اگر به نوزاد خود شیر می‌دهند، خونریزی غیرطبیعی واژینال دارند و تحت نظر پزشک قرار ندارند، یا اگر سابقه شناخته شده، مشکوک یا قبلی دستگاه تناسلی دارند نیز باید از مصرف دارو خودداری کنند.

کسانی که اخیراً دچار آنژین صدری، حمله قلبی یا سکته مغزی ناشی از لخته شدن خون شده اند نیز باید از مصرف نورتیسترون خودداری کنند.

عقب انداختن پریود با نورتیسترون
عقب انداختن پریود با نورتیسترون

در پایان

دوران پریودی در زنان یک چرخه کاملاً طبیعی است که علاوه بر تضمین باروری به سلامت آنها نیز کمک می کند. اما با توجه به شرایط خاص در این دوره مانند خونریزی، دردهای لگنی و شکمی و …، قطعاً دورانی برای افراد وجود خواهد داشت که ترجیح می دهند در آن دوران پریود نشوند؛

در چنین شرایطی افراد ممکن است بتوانند عقب انداختن پریود با نورتیسترون را تجربه کنند. پزشک در زمان تجویز دارو به فرد توصیه های لازم را کرده و می گوید که چه زمانی و برای چه مدت باید نورتیسترون را مصرف نماید.

باید بخاطر داشت مصرف این دارو اغلب برای افراد سالم بی خطر بوده و افرادی که از ممشکل جسمی خاصی رنج می برند حتما باید در مورد مصرف آن با پزشک خود مشورت نمایند.

برای دریافت نوبت از خانم دکتر کریسانی از طریق زیر اقدام نمایید.

آدرس: گیشا، نبش خیابان بیست و پنجم (ایزدی) ، پلاک ۳۲۸، طبقه سوم، واحد 10

تلفن های مطب: 0910766124402188484081 مسیریابی:Waze گوگل مپ:

مطالب مرتبط

الیگومنوره

در این مقاله خانم دکتر نرمین کریسانی متخصص زنان و