روشهای درمان نازایی چه روشهایی هستند؟درصورتیکه از ناباروری خود یا همسر رنج میبرید، میتوانید روشهای درمان نازایی را برای حل مشکل خود و درمان ناباروری امتحان کنید.در این مقاله خانم دکتر نرمین کریسانی متخصص زنان و جراح زیبایی به موضوع “روشهای درمان نازایی” پرداخته است.
پیشرفت علم پزشکی سبب شده است که مشکلات نازایی با روشهای مختلف درمان شوند. روشهای درمان نازایی بسیار گسترده هستند و برای خانمها و آقایان مورد استفاده قرار میگیرند.
روشهای درمان نازایی
مشکلات مربوط به نازایی عموماً باتوجهبه دلیل ایجاد آن درمان میشوند. بهطورکلی روشهای گوناگونی برای درمان نازایی وجود دارد. در نتیجه افراد میتوانند یکی از این روشها را برای درمان نازایی خود استفاده کنند. در ادامه این بخش به بررسی راههای مختلف درمان ناباروری پرداختهایم.
درمانهای دارویی
اغلب برای درمان نازایی داروهای متفاوتی برای فرد بیمار تجویز میشوند. برخی از این داروها بهاحتمال بسیار زیاد عوارض جانبی مانند حالت تهوع، استفراغ و سردرد را به همراه دارند. بهتر است برای اطلاعات بیشتر در مورد عوارض دیگر داروهای درمان نازایی باید با پزشک مشورت شود.
1- کلومیفن
معمولاً اولین دارویی که پزشکان برای درمان نازایی به بیماران خود توصیه میکنند، کلومیفن است. این دارو تأثیر بسیار زیادی بر تخمکگذاری دارد. زیرا در برخی از خانمها تخمکگذاری یا اصلاً انجام نمیشود و یا منظم نیست. در این صورت استفاده این دارو توسط خانمها سبب آزادسازی تخمکها میشود.
2- تاموکسیفن
این دارو عملکردی شبیه به داروی کلومیفن دارد. داروی تاموکسیفن معمولاً به افرادی که در تخمکگذاری مشکل دارند، تجویز میشود. خوب است بدانید که چهار هفته بعد از شروع مصرف، هورمونهای هیپوفیزی و تستوسترون چک میشوند و طبق آن نیز میزان دارو تغییر خواهد کرد.
3- گنادوتروپین
دارو گنادوتروپین از طریق ترکیب با داروهای دیگر بهمنظور تحریک تخمدانها مصرف میشود. خوب است بدانید که استفاده از این دارو یکی از مناسبترین روشهای درمان نازایی در مردان محسوب میشود. علاوه بر این داروی گنادوتروپین تأثیرات بسیار خوبی بر هورمونها دارد. همچنین داروی آگونیست دوپامین برای تحریک تخمکگذاری در خانمها به کار میرود.
4- متفورمین
بسیاری از خانمها از سندروم تخمدان پلیکیستیک رنج میبرند. به همین منظور نیز برای درمان نازایی و این مشکل معمولاً مصرف داروی متفورمین به بانوان توصیه میگردد.
نکته: گاهی اوقات دلایل نازایی غیرقابلتوضیح هستند. به همین دلیل در این شرایط بانوان نباید از داروهایی که باعث تحریک تخمدان میشوند، استفاده کنند. زیرا اطلاعات مشخصی مبنی بر تأثیرگذاری این داروها برای افزایش شانس بارداری وجود ندارد.
روشهای درمان نازایی و مصرف دارو
جراحی
برای بررسی مشکلات نازایی روشهای جراحی مختلفی وجود دارد. در واقع جراحی یکی ازروشهای درمان نازایی است که مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است. علاوه بر این، این اقدام تأثیرگذاری خوبی بر نازایی خواهد داشت.
1- اندومتریوز و جراحی لاپاراسکوپی
اندومتریوز زمانی اتفاق میافتد که بافت رحم در محلی بیرون از رحم شکل بگیرد. در این روش قسمتی از نقاط اندومتریوز برداشته میشود. درصورتیکه داروهای تخمکگذاری برای درمان نازایی مؤثر نباشند، جراحی لاپاراسکوپی تخمدان انجام میشود. همچنین در این روش امکان سوزاندن قسمتهایی از تخمدان نیز وجود دارد.
2- جراحی کیست اپیدیدیم
اپیدیدیم نوعی لولهای کوچک و پیچخوردهای محسوب میشود که در بیضه آقایان وجود دارد. در واقع وظیفه این لوله نگهداری و انتقال اسپرمها است. گاهی اوقات ممکن است که این لولهها مسدود شوند. در این شرایط اسپرمها نمیتوانند به طور عادی خارج گردند. همچنین احتمال نازایی نیز در این شرایط وجود دارد. در نتیجه برای درمان نازایی لولههای اپیدیدیم جراحی خواهند شد.
3- جراحی لوله رحمی یا فالوپ
امکان آسیبدیدگی و انسداد لولههای رحمی به دلایل مختلف وجود دارد. در این صورت افراد نیاز دارند که برای ترمیم لولهها جراحیهای مورد نیاز را انجام دهند. معمولاً در این جراحی قسمتی از بافت محل آسیبدیده برداشته میشود. در نتیجه تخمکگذاری از طریق لولهها بهآسانی انجام خواهد شد. موفقیت این عمل به میزان آسیبدیدگی لولههای رحمی بستگی دارد.
روشهای درمان نازایی و عمل جراحی
درمان نازایی به روش IUI
IUI به معنی تلقیح داخل رحمی است که یکی از روشهای درمان نازایی محسوب میشود. در این روش اسپرمها بهصورت مصنوعی وارد رحم خانمها خواهند شد. ابتدا اسپرمها جمعآوری و شسته میشوند. سپس این اسپرمها از طریق لوله باریک پلاستیکی به داخل دستگاه تناسلی بانوان تزریق میگردند. معمولاً در این روش اسپرمهای با کیفیت انتخاب خواهند شد.
حل مشکل نازایی به روش IVF
درمان ناباروری به روش IVF زمانی انجام میشود که روند تخمکگذاری با اخلال مواجه است. در این شرایط از داروهای مشخصی برای تحریک تخمدانها بهمنظور تولید تخمکهای بیشتر استفاده میشود. سپس تخمکها از تخمدانها جدا میشوند و در آزمایشگاه برای بارور شدن با اسپرم ترکیب میشوند. در نتیجه تخمک بارور شده برای رشد به داخل دستگاه تناسلی خانمها برگردانده خواهد شد.
انتقال تخمک و اسپرم
در صورت وجود مشکل نازایی افراد میتوانند تخمکها یا اسپرمها را از شخص دیگری دریافت کنند. در این روش معمولاً تخمکگذاری از طریق IVF صورت میگیرد.
انتقال اسپرم و تخمک یکی ازروشهای درمان نازایی
امروزه روشهای درمان نازایی تأثیر بسیار خوبی در بارور شدن دارند. در نتیجه افرا میتوانند با انتخاب یکی از آنها شانس بارداری خود را به میزان قابلتوجهی افزایش دهند.
برای دریافت نوبت از خانم دکتر کریسانی از طریق زیر اقدام نمایید.
آدرس: گیشا، نبش خیابان بیست و پنجم (ایزدی) ، پلاک ۳۲۸، طبقه سوم، واحد 10
تلفن های مطب: 09107661244 – 02188484081 مسیریابی: گوگل مپ: